Verenigingen baten Winterbar 725 uit

22
okt
2019

De Winter van Puurs-Sint-Amands komt er weer aan! Uiteraard is dat ook deze keer met onze Winterbar 725. Net als altijd mogen verenigingen uit onze gemeente die afwisselend uitbaten. En net als altijd mogen zij een groot deel van de opbrengst houden. Laurens Van Hoeck, voorzitter van turnvereniging Verto is van de partij – samen met de gymclubs APG en Pacsam&Ves.

PSSST, Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief 

Wat houdt de uitbating van de winterbar precies in?

“Je moet eigenlijk voor één dag Winterbar 725 laten draaien. Dat wil zeggen: de toog en de ijspiste bemannen. Daarvoor schakelen we vrijwilligers van onze verenigingen in. We verspreiden dan een oproep voor helpende handen en daar komen direct veel reacties op. Ondertussen kent iedereen natuurlijk de winterbar en velen vinden het plezant om er eens een dag te mogen werken.”

Jullie zijn niet aan je proefstuk toe?

“Klopt, vorig jaar hebben wij met onze drie verenigingen ook al een dag de winterbar uitgebaat. Dat was meteen een zeer geslaagde editie. Ellen Gevers, voorzitter van Pascam&Ves, en Danny Cuyt, voorzitter van APG, waren net als ik enthousiast om ons dit jaar weer kandidaat te stellen. Het is ook leuk dat je de uitbating vrij mag invullen, vorig jaar hebben wij als extraatje pannenkoeken en hamburgers aangeboden.”

“Het is een heel mooi initiatief van de gemeente, ideaal om je clubkas te spijzen.”

Wat doen jullie met de opbrengst?

“Vorig jaar ging die naar de opleiding van trainers en naar de aankoop van materiaal zoals trampolines, dikke matten, plinten en rekstokken. Ook nu zal een extra cent zeker welkom zijn, want onze verenigingen verhuizen in 2021 naar de nieuwe turnhal in Sportpark De Schans.”

“Om maar te zeggen: Winterbar 725 is echt een heel mooi initiatief van de gemeente, ideaal om je clubkas te spijzen. Ik denk dat alle verenigingen het daarover eens zijn. Je moet zelf geen risico nemen om iets te organiseren, je moet zelf geen cent investeren, alles is voorhanden. We zijn dus heel blij dat we bij de gelukkigen zijn, want ik weet dat de vraag ondertussen groter is dan het aanbod.”

Geeft de gemeente wat begeleiding bij de uitbating?

“We krijgen vooraf een draaiboek met alle regels en praktische afspraken. En de avond voor de officiële opening van de winterbar worden de verenigingen uitgenodigd voor een infomoment. We doen dan een rondleiding en krijgen de aandachtpunten te horen. Op de dag zelf is er altijd iemand bereikbaar voor vragen en ’s avonds komt een medewerker van de gemeente mee afsluiten.”

Ga je ook nog als bezoeker naar Winterbar 725?

“Zeker! Er werken is leuk, maar best zwaar. Zeker op de drukke avonduren is het écht doordoen. Dus het is natuurlijk ook eens leuk om aan de andere kant te zitten en puur te genieten. Ik denk dat ik er vorig jaar zo’n tien keer geweest bent. Ik ken nog wel wat vrienden die dan met hun vereniging de winterbar uitbaten, dus da’s extra tof om eens langs te gaan. Het is daar leuk vertoeven, echt een uniek sociaal gebeuren waar we trots op mogen zijn.”

Meer info?

Contactformulier